Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви, че ще съди фондацията Антикорупционен фонд. Поводът

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви, че ще съди фондацията Антикорупционен фонд. Поводът
Коментари Харесай

Цацаров ще съди Антикорупционния фонд

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров разгласи, че ще съди фондацията " Антикорупционен фонд ". Поводът е изявление, публикувано на интернет страницата им.

 

 

Ето формалното писмо, адресирано до шефа на Антикорупционния фонд, с
позицията на Цацаров:
ДО
Г-Н БОЙКО СТАНКУШЕВ
ДИРЕКТОР НА ФОНДАЦИЯ „ АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД “
ГОСПОДИН СТАНКУШЕВ,
На 04.10.2021 година на интернет страницата на „ Антикорупционен фонд “ е оповестено изявление на Николай Стайков и Андрей Янкулов с Явор Златанов, под заглавие „ Една година по-късно: Явор Златанов, изчезналият глас от „ Осемте джуджета “ проговаря в изявление за Антикорупционния фонд “. В него има изказвания, свързани с мои дейности като основен прокурор. Както и по повод предни изявления на Фонда, друга позиция – в тази ситуация моята, по никакъв метод не е търсена и показана. Поради това Ви предлагам да публикувате на интернет страницата на фондацията следната моя позиция:

„ Не познавам нито госпожа Радост Драганова, нито господин Явор Златанов. Нямам каквато и да е намеса или присъединяване в дейности на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинения или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази тенденция съставляват откровена лъжа.

Това не е първият опит името ми да бъде обвързвано с следствието на Антикорупционния фонд, известно като „ Осемте джуджета “. На 20.08.2020 година бе оповестена неговата четвърта част със заглавие „ И подписът на един основен прокурор “. Последва моя позиция, в която заявих, че стриктно съм спазвал наредбите на закона и че обстоятелствата не следва да се подменят с комфортни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за общественото им показване – с клюка. Скоро се появи друго ваше „ Разследване “, на нова тематика и с нови лъжи, които също публично опровергах. С оглед декларираното в изявлението от 04.10.2021 година, че заради интимна връзка с бившата съпруга на Явор Златанов съм провокирал задържането му, както и други дейности по отношение на него в хода на досъдебно произвеждане, ще сезирам способената прокуратура да извърши проверка на всички мои дейности, свързани с това произвеждане. Ще направя това, защото внушението в публикацията на „ Антикорупционния фонд “ е, че съм направил закононарушение против правосъдието. Едновременно с това, ще подхваща нужните дейности пред съдебните органи с оглед обществено публикуваните клюки.

Срамно е, че финансирането, предоставено на „ Антикорупционния фонд “ от главния ви спонсор - фондация „ Америка за България “, се употребява и за тиражиране на откровени неистини. Срамно е, че начинът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за нравственос и прозрачност.

През юни 2021 година, в писмо до Вас, господин Станкушев, заявих, че целенасоченото повторение на неистини и поднасянето им в общественото пространство в друга форма няма да ги трансформира в истина, независимо от прилаганите сюжети и заложените цели на изпълнителите им. Имам всички основания и в този момент да потвърдя тези свои думи. “

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР